5 Kasım 2007 Pazartesi

Yedigoller gezısi 04.11.2007

Yedigoller gezi notları,
Yedigoller hakkındakı duyumlarım ile turla gitmenin ulasimin sorunundan iyi olacagini dusundum ve alısık olmadıgım tarzda tur ile geziye katılmayı tercih ettim. Gezi grubu karısıktı kendını cocuk hissedenden gayet orta yası geckin eriskin diyebilecegimiz kisilere kadar, cesitli kisiler vardi ve planlanan surede yedigollere vardık. Ilk gittigimizde iyii turla gelmisik yol gercekten kotu imis dedik 42 km lik bolu yedigoller arası toprak bır yol ve nerde ise 2 saat surdu. Gidiste dag cıkılıp inildigi icin bu iki saatlik yol pek te hissettirmiyor kendini, mumkun oldugunca yavas gitmek isteniyor. Kendi kumandam ile gitsem eminim bir cok kez durmus bu yolculugu uc saate bile cıkarırdım, boyle dusunerek te keske kendım gelse idim diye icimden gecirdim bir cok kez :)

Cıkıs asamasında sol yandan gozler alınamıyor ve guneye bakan yamaclar Bolu tarafındakı vadi izleniyor, Inişe gecildiginde ise artik kuzey yonune bakılıyor bu yön ise Zonguldak tarafı oluyor. Dagın iki yamacında dikkati ceken bir şey ise sonbahar ile kıs mevsiminin gecisinde oldugumuzu gosteriyor. Kuzeyde kalan kısımdaki agaclarin yaprakları kırmızı ve bircogu dokulmus iken guney yamac ve tepelerde yeryer kırmızılık var sarının cogu tonuna rastlanıyor.

Yol boyunca rehberden genel ve detay yedıgoller bilgilerini aldiktan sonra oranın fatihi olmamak icin bir sey kalmadı ve 2 saat sonunda yedi goller mlli parkına vardık. Vardigimizda tereddutte oldugum ve acaba yetermi bugun dıye icimden gecirdigim dusuncelerim de haklı oldugumu ve bu surenin yetmeyecegine gozlerimle hem fikir oldum. Kırtasıyelerde bayram kartpostallarında gormeye alıstıgımız manzaralar onumuzde idi ki, 360 derece kendi etrafında donerek gayet guzel sonbahar manzaraları cekebilmek mumkun, sıze fotograf cekmek icin cokta bir sey kalmıyor sadece fotograf makinasinin dugmesine basıyorsunuz ve cıkırt bitti. Bolgeyi nüfus ederek bir kac kare fotograf cektikten sonra belli bir doyuma erdigimi ve burayı fotograflamak icin bir kac saat degil de bir kac gun harcanabilecegi, gunun her bir saatinde ayri bir yansıma ve doganın rengi ile karsilasilacagi kesindi. İlk heyecan ve duygularla cekilen fotograflardan sonrada yedigolleri yasamak aslında daha guzel ve bencil bir duygu ile de buranın fotografını cekip desifre olmasın beynime islenen karelerle kendi hafızamda kalsın diye düşünmedim degil.

Kısaca ozetlersek dort mevsım farklı bır yer degil an ve an yasanılması guzel bir yer, gorulmesi gereken ve doyulmayacak manzaralara sahip bir yer.

Önemli notlar:
Üzerinize kalın giysiler alın yer yer uçları bırbırıne karısmıs agacların golgesinden gunes pek sızmıyor.
Gitmeye karar verdiginizde arabanızın bakımını yaptırın, arıza ve yolda kalma ihtimali olmasın.
Eger bir gunluk bir gezi ise erken saatlerde orada olmaya dikkat edin gun sandıgınızdan daha erken kararıyor orada.

fotograf, kroki ve yorumlarla devam edecek.........

Dia Gösterisi
http://docs.google.com/Doc?id=dcmmm82s_1gqbf9d

Etkinlik ( haydi katılalım !!! )


Günün Fotografı (!)

Günün Fotografı (!)
Würzburg 2007